5 gode råd til bedre trådløst internet

Du har Danmarks bedste fibernet, så skal du også have det bedste trådløse internet. Når du har opsat trådløst internet, er der flere ting, der kan spille ind på dækningen. Wifi er følsomt, og kan blive forstyrret af bl.a. elektroniske apparater.

Med nogle få tilpasninger kan du i mange tilfælde forbedre både hastigheden, rækkevidden og stabiliteten. Tag vores tjekliste med på råd og undgå langsomt og ustabilt internet.

1. Placering af fordelerboksen

Placer fordelerboksen i 1-1,5 m højde fra gulvet. Den højde svarer nogenlunde til, hvor du sidder med dit udstyr (pc, smartphones, tablets). Placer den aldrig i et skab, bag en sofa eller en fryser. Sørg for at fordelerboksen står så frit som muligt.

 

2. Ingen anden elektronik i nærheden

Du skal undgå at placere fordelerboksen i nærheden af metalgenstande og anden elektronik som trådløse telefoner, elskabe eller mikrobølgeovn.

 

3. Skift kanal

De fleste routere finder automatisk en sendekanal med mindst støj. Dog kan der være forhold, der snyder fordelerboksen, så den ikke finder den bedste kanal i din bolig. Her kan det være nødvendigt at vælge en ny kanal.

 

4. Wifi Plus som ekstra sender

For at forbedre den trådløse rækkevidde i større boliger med flere etagter, kan det være nødvendigt at bruge en ekstra trådløs sender.

 

5. Ny trådløs router

Hvis du bruger en ældre router med B/G-standarden, kan du udskifte den med en nyere router, som bruger N- eller AC-standard (5 GHz). Vælger du at købe en router med AC-standarden, så vær opmærksom på, at dine trådløse enheder skal være kompatible med AC-standard (5 GHz) for at få den fulde hastighed.

Du har måske hørt, at signalstyrken på 2,4 GHz er noget længere end 5 GHz, men ved 5 GHz kommer der ikke signalforstyrrelser - og derfor får du bedre hastighed med 5 GHz.