Få lynhurtigt internet med Altibox fibernet!

Fibernet er den ultimative internetforbindelse, når det kommer til hastighed og stabilitet. Med fibernet er du godt sikret, da teknologien bag kommer til at være den dominerende i mange år fremover. Altibox tilbyder to fiberprodukter - Fiber Premium og Fiber Light.

Med Fiber Premium får du den komplette løsning inkl. wifi router og mulighed for telefonsupport. 
Fiber Light er for dig, der selv har en router og selv kan klare det tekniske - du får samme hastighed bare billigere.

Danmarks bedste internet 2023!

Altibox er kåret til at have Danmarks bedste internet i ny kundetilfredshedsundersøgelse. I BrancheIndex Internet 2023 udarbejdet af Loyalty Group vinder Altibox kategorien for produktkvalitet for hele branchen. Hér kan du læse mere om vores kåring til Danmarks bedste internet.

Altibox er naturligvis stolte og glade over at have Danmarks bedste internet og ikke mindst anerkendelsen, som ikke kan komme fra et bedre sted end netop vores kunder.

Hvilken fiberløsning skal du vælge?

Når du skal vælge fibernet, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser. Ønsker du en komplet løsning hvor Altibox leverer wi-fi-udstyr og hvor du har mange mulighed for support - så skal du vælge Fiber Premium. Hvis ikke du har behov for hverken wi-fi-udstyr eller en masse support - så skal du vælge en Fiber Light løsning. Du får samme gode forbindelse som på Fiber Premium, men til en billigere pris.

Læs mere om Fiber Premium

Kan jeg få fibernet?

Flere og flere danskere får heldigvis adgang til fibernet, og derfor kan vi oftere og oftere svare "ja" til spørgsmålet "Kan jeg få fibernet?". Når du bruger vores fiberforbindelser, er du sikret en stabil og hurtig forbindelse, og vi håber derfor, vi kan svare "fiber!", hvis du spørger "Hvilket internet kan jeg få hos mig?". 

Adgang til fiber kræver, at der er lagt de rigtige kabler i jorden i det område, hvor du bor. For at finde ud af, om en fiberforbindelse er mulig hos dig, kan du taste din adresse ind øverst i højre hjørne - så fortæller vi dig, om det kan lade sig gøre. 

Hvis det ikke kan, tænker du måske, hvornår kommer fibernet så til mig? Bare rolig - hvis du taster din mailadresse ind, skriver du dig op til at få det at vide, så snart, fiber bliver muligt i dit område. Du kan også altid få svar på spørgsmålet ved at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 300 600. Vi sidder klar alle hverdage mellem kl. 08.30-18.00.

Priser på fibernet

Når du overvejer en fiberforbindelse, er et af de første spørgsmål sikkert: "Hvad koster fibernet?". Internetpriser er vigtige at undersøge, når man kigger på at få en ny, eller udskifte, sin forbindelse. Derfor har vi både gennemskuelige priser på fibernet, der i øvrigt er yderst konkurrencedygtige, ligesom du sparer store beløb på tv- og streamingkanaler, hvis du vælger vores fordelagtige internet og tv-pakker. Se vores forskellige priser på fibernet og tjek, hvilke forbindelser, der er mulige på din adresse. Vores internetpriser er med fri oprettelse, og vælger du vores Premium-løsning, får du en ny wi-fi-router med når du bliver ny kunde hos os. 

Kan-jeg-få-fibernet?

Lynhurtigt og stabilt fibernet

Der er mange gode grunde til at få en fiberforbindelse. Og vi vil gerne fortælle dig om dem alle sammen. Men det vigtigste er, at den er den bedste og mest stabile internetforbindelse både i dag, i morgen og om 30 år.

Test din internethastighed

Når du tager en hastighedstest, skal du være opmærksom på forudsætningerne for korrekt måling.

Husk: For den mest retvisende test, skal du vælge serveren 'Altibox AS Ikast', hvis ikke app'en allerede har valgt den.

Læs mere eller start testen allerede nu.

Start hastighedstest Læs mere
Firmabetaling-fordel

Firmabetaling – få en skattefordel

Du kan også bestille fibernet som bruttolønsordning for medarbejdere. Her bliver internet betalt over lønnen før skat.

For at bestille virksomhedsbetalt internet, skal du udfylde en formular online, som du finder ved at klikke på ”Bestil firmabetaling”.

Bestil firmabetaling

Alt om fibernet

Hvad er fibernet?

Fibernet leverer en lynhurtig og stabil internetforbindelse gennem såkaldte lyslederkabler. Det gør det muligt at levere et internetsignal med lysets hast. Internetforbindelse via fibernettet er hurtigere og mere stabilt internet end ved ældre bredbåndsteknologier som ADSL og Coax. Måske du har hørt de begreber før?

Hvorfor er fibernet så bedre? Jo, hastighedsforskellen alene gør, at mange er mere glade for en fiberforbindelse end deres måske tidligere almindelige opkoblinger. Og så kan fiberkabler generelt håndtere en større mængde data på en gang. Med fiber er det med andre ord mindre sandsynligt, at et stort forbrug af data i dit område vil gøre, at du sidder med en dårlig forbindelse - eller helt uden. Fiber er altså mere stabilt og pålideligt end andre typer forbindelser.

Måske tænker du "hvordan fungerer fibernet egentlig?"

Helt konkret løber fiberforbindelsen i førnævnte lyslederkabler, der er gravet ned langs vejnettet. Kablerne ligger ret dybt nede langs vejen, ofte over en meter nede, men dog tættere på overfladen fra vejen og ind til dit hus. Lyslederne i kablet leverer data gennem det, der hedder optisk fiber, og kort fortalt betyder det, at signalet løber via lys. Signalet kommer til dit hus fra en hovedstation, gennem kablet, ind i en boks i - eller tæt på - dit hus, og derfra kommer det til din computer, TV eller dit device gennem ethernetkabler eller Wi-Fi signal.

Hvad er bredbånd?

Mange kender måske ordet bredbånd, som før fiber var den teknologi, der gav de hurtigste internetforbindelse i danske hjem. Det er også stadig den mest udbredte form for forbindelse hos private.

De mest brugte kabler til bredbånd er kobberkabler eller antennekabler, det, der også hedder Coax. Måske kender du dem på, at de for det meste er runde for enden med en lille 'tut' i midten. 

Bredbånd fungerer ved, at internetsignalet sendes ud til centraler, hvorefter flere husstande deles om det gennem førnævnte kobberkabler. Det betyder, at bredbåndsbrugere kan opleve langsomme eller ustabile forbindelser, når mange af disse husstande bruger meget data samtidigt.

Hvad er forskellen på bredbånd og fibernet?

Bredbånd og fiber er ikke det samme. Forskellen på bredbånd og fibernet er kort fortalt to ting: Rå hastighed og performance i perioder med høj belastning.

Selvom det bestemt er muligt at få en hurtig forbindelse med bredbånd, kan det for det første ikke måle sig med tophastigheden på en fiberforbindelse. Og når du så lægger spidsbelastninger ind i regnestykket, står fiber stærkere endnu, fordi det ikke i lige så høj grad som bredbånd gennem kobberkabler er følsomt overfor, at mange deler signalet og kan trække hårdt på det på én gang. 

 

Kan jeg få fibernet?

Rigtig mange danskere kan heldigvis udnytte de gode hastigheder og stabile forbindelser ved fiber. For at finde ud af, om fibernet er muligt hos dig, kan du øverst på siden u højre hjørne. Husk, at hvis det lige nu ikke er muligt for dig at få forbindelsen, kan du skrive dig op til at få at vide, så snart det bliver en mulighed. Vi vil også meget gerne tale med dig, hvis du har brug for at ringe og spørge os om fibernet på din adresse. Det kan du ved at ringe til vores kundeservice på tlf. 70 300 600. Vi sidder klar alle hverdage mellem 8.30 – 18.00.

 

Er der fibernet på min adresse?

Du kan tjekke, om der allerede er fibernet på din adresse ved at taste din adresse ind på vores hjemmeside i øverste højre hjørne. Hvis det viser sig, at der allerede er etableret fibernet på adressen, eller gjort klar til det, så får du mulighed for at vælge en af vores hurtige forbindelse (og tv-pakker sammen med for endnu bedre priser), og kan komme hurtigt i gang. Du kan også se, at der er fibernet på din adresse ved, at der et sted i huset er en fiberboks med et fiberkabel i sig - dette kabel vil, alt efter din boligtype, komme gennem soklen. 

Hvis du bor i lejlighed, kan du kontakte din udlejer eller din ejer-/andelsforening og spørge, om der skulle være etableret fibernet i bygningen, som du kan få adgang til.

 

Kan jeg få fibernet på min adresse?

Det første du skal gøre, hvis du gerne vil udnytte de hurtige hastigheder i fiber, er at tjekke, om det er muligt (endnu) at få det på din adresse. Det kan du gøre øverst på siden i højre hjørne, hvor du kan indtaster din adresse og så kan vi fortælle om du kan få fibernet på din adresse. Du kan selvfølgelig også ringe til vores kundeservice på tlf. 70 300 600 og så kan vi hjælpe dig med at finde ud af, om det er en mulighed.

Hvornår får jeg fibernet?

En fiberforbindelse kræver, at der er gravet de rigtige kabler ned tæt på dig. Hvis du bor i et område, hvor der allerede er gravet kabler ned, kan du få det snarligt, for så kræver det blot, at der trækkes forbindelse det sidste stykke fra hovedkablerne og ind til en fiberboks i dit hus. 

Hvis du bor i et område, hvor der endnu ikke er gjort klar med nedgravede kabler, kan du skrive dig op hos os. Så får du at vide, så snart, fibernet er en mulighed på din adresse. Det kan du gøre her.

Du skal vide, at antallet af husstande koblet op til fibernettet stiger hastet i disse år. Flere og flere forbrugere efterspørger de lynhurtige og driftsikre forbindelser, og derfor er det bestemt muligt, at der snart kommer mulighed for fibernet i dit område.

 

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Hvis du bor i et område, hvor vi kan levere fibernet, er oprettelsen gratis på alle vores abonnementer og samlepakker (hvor du også får billig adgang til alle de store TV- og streamingkanaler. Hvis du bor et sted, hvor der er gravet fibernet ind, eller der er mindre end 30 meter til vejen, vil det ikke koste noget for dig at få gravet fibernet ind.

Hvad koster det at få gravet fibernet ned?

Det er gratis for dig at få gravet fibernet ned, hvis der er mindre end 30 meter til vejen. Det forudsætter dog, at du bor i et område, hvor der er lagt fiberkabler. Du kan tjekke lige her, om du bor i sådan et område. Hvis ikke, så kan du skrive dig op og få det at vide som en af de første, når fiberforbindelser bliver mulige hos dig.

Hvad koster fibernet hos Altibox?

Altibox tilbyder fibernet til alle behov. Og vores priser ligger, så alle kan være med alt efter hastigheden, du har brug for.  Øverst her på siden kan du se alle internet priser for de forskellige hastigheder. Hvis du også er på udkig efter en tv-pakke og god underholdning, så tjek vores samlepakker her. Gør det nemt for dig selv og spar penge, samtidigt med, at du både får lynhurtigt og stabilt internet sammen med lige præcis de TV- og streamingkanaler, du bedst kan lide.

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken internethastighed, du har brug for? Hos Altibox har vi fibernet med internethastigheder til alle behov.

Hvilken internethastighed du har brug for, afhænger af, hvor meget du bruger internettet, hvad du bruger internettet til, hvor mange i hjemmet der bruger internettet på samme tid, og hvor stor din bolig er. Hvis mange mennesker streamer film eller serier samtidigt, eller hvis der bliver gamet med stort behov for høj hastighed, er det en god idé at overveje en af vores største forbindelser. Hvis der i dit hjem mest bliver surfet og sendt e-mails og måske streamet en gang imellem på en eller to devices ad gangen, så kan du nøjes med en mindre forbindelse.

Kort fortalt kan man altså sige, at jo flere og jo mere I bruger internettet, og jo større boligen er, desto højere hastighed har I brug for. Tjek her hvilken hastighed, der passer til dit/jeres behov.