Altibox WiFi-guide

- sådan får du det bedste ud af dit trådløse internet

Får du det mest optimale ud af dit WiFi-signal? Der findes næsten ikke noget værre, end når signalet driller - og det sker selvfølgelig altid, når man står og har mest brug for det. I dag bruger vi internettet hver eneste dag til bl.a. hjemmearbejde, streaming, gaming mv., og derfor stiger behovet også for et godt WiFi-signal i hjemmet. 

Men vidste du, at du selv kan gøre rigtig meget for at optimere dit trådløse internet? I denne guide får du hjælp og vejledning til, hvordan du får det bedste ud af dit WiFi-signal.

Placering af routeren

Få den bedst mulige signalstyrke ved at placere routeren centralt i boligen.

Radiobølgerne fra WiFi-signalet fordeler sig nemmere nedad end opad. Det kan derfor være en god idé, at placere routeren højt i et større rum - f.eks. på en hylde eller reol, men undgå at sætte routeren i et skab eller teknikrum, da signalet her vil have svært ved at trænge igennem.

Er din bolig i 2 etager, vil den bedste placering af routeren være på førstesalen. Men bor du derimod på 3 etager, vil placeringen på den mellemste etage give det bedste resultat.

Støjkilder og materialer

For at opnå et godt WiFi-signal, er det vigtigt at undgå visse typer af materialer. Specielt tykke vægge af beton kan være forstyrrende for signalet.

En anden vigtig ting at undgå er større tekniske installationer, f.eks. en tørretumbler, ovn mm. - og rørføring af vand, da disse kan være med til at blokere signalet. Hårde overflader kan også være støjende for dit signal - specielt fliser, vinduer, spejle eller forskellige metalgenstande kan være medvirkende til at forstyrre WiFi-signalet. 

Netværkstype

I dag findes to forskellige netværkstyper til at oprette et WiFi-signal - nemlig frekvenserne 2,4 GHz eller 5 GHz, men de har hver deres fordele og ulemper.

Din Altibox router indeholder begge, men vi anbefaler dog at bruge 5 GHz, hvis dit TV, tv-boks, computer (specielt gamer) mm. er koblet på WiFi-signalet. Robotstøvsuger og robotplæneklipper nyder godt af 2,4 GHz med den ekstra rækkevidde.

Gå ind på Mit Altibox - og giv dine netværk særskilte navne. På den må kan du selv vælge, hvad der er mest hensigmæssigt for dine enheder.

Er du i tvivl om din signalstyrke, kan du med fordel tage en hastighedstest. Læs hvordan her.

 • Frekvens 2,4 GHz
  • Giver længere rækkevidde
  • Kan bruges til en ældre enhed
  • Knap så høj hastighed
  • Mere sårbar overfor støj
 • Frekvens 5 GHz
  • Kortere rækkevidde (10-15 m.)
  • Nyere teknologi
  • Højere hastighed
  • Ikke sårbar overfor støj
gamer

WiFi og gaming

Hvis der er en gamer i huset, kræver det lidt ekstra af din forbindelse og tilkobling. For at undgå unødige afbrydelser, anbefaler vi og professionelle gamere en kablet forbindelse (CAT6 kabel) fra routeren til computeren. Er dette ikke muligt, anbefaler vi at have en router, som har signalfrekvensen 5 GHz.

Et Mesh-system

En anden mulighed for at få et bedre WiFi-signal i dit hjem, er det smarte Mesh-system. Men hvad er Mesh helt præcis, og hvorfor er det smartere end de traditionelle routere? 

Oftest er den traditionelle router placeret i det hjørne, hvor fiberen er skudt ind i boligen. Problemet er, at placeringen gør det svært at sprede et jævn Wifi-signal rundt i hele boligen.

Et Mesh-system er en gruppe enheder, der kommunikerer trådløst med hinanden for at skabe ét enkelt Wifi-netværk. Ved at placere flere enheder i hjemmet, opnår du den bedst mulige Wifi-forbindelse.

Sådan får du det bedste ud af dit trådløse internet

 

 • Placer routeren centralt i din bolig
 • Placer routeren højt fx på hylde eller reol
 • Undgå tykke vægge og hårde overflader
 • Brug et mesh-system til større boliger