Baggrund
Baggrund

Undgå phishing

Phishing er et ondsindet forsøg på at "fiske" oplysninger ud af dig. Phishing er f.eks. en e-mail, som fortæller dig, at dine kontooplysninger i din bank skal indtastes og at du skal logge på ved at følge et link i e-mailen.

Her er tegnene på, at du er udsat for phishing:

  • Du bliver bedt om at opdatere kontooplysninger i en bank, som du ikke kender
  • Mailen kommer måske til en af dine e-mail-adresser, som din bank ikke kender
  • Linket i e-mailen peger på en anden side, end den som er nævnt i teksten i mailen
  • Forbindelsen til siden er ikke sikret med en HTTPS://

Phishing

Der er også mange tilfælde herhjemme, hvor phishing sker telefonisk. Det kan være telefonopkald, hvor udenlandske kriminelle fortæller, at man har vundet penge eller en rejse til Caribien. Det kan være folk, som udgiver sig for at være fra Microsoft og forsøger at få adgang til din computer.

Disse operationer går alene ud på at få kontooplysninger, så de kriminelle kan få adgang til at lænse kontoen for penge.

Altibox tip om phishing

Har du mistanke om, at du er udsat for phishing, så kan du kontakte den 'rigtige' virksomhed, der er sat på som afsender af mailen og spørge dig frem.

Brug din sunde fornuft og lad helt være med at indtaste følsomme oplysninger som passwords, kreditkortoplysninger osv. i en mail. Husk også at tjekke adressen i din browser - om det er den rigtige url-adresse til f.eks. din bank.

Husk altid, når du indtaster bankoplysninger og lignende, at tjekke det sker på en krypteret side. Altså vær altid helt sikker på, at hjemmesidens adresse starter med HTTPS:// og ikke kun HTTP://.

Brug din sunde fornuft

1. Overvej om det er en god idé at installere det smarte program, du har downloadet. Der kan være risiko for, at en hacker ligger en bagdør ind i din pc ad den vej.

2. Er det for godt til at være sandt, så lad være. Er du f.eks. besøgende nr. 1 million og har vundet en præmie?

3. Apps på Facebook kan være en åben invitation for hackere. Undgå apps du ikke stoler på.