Fibernet

- den hurtigste internetforbindelse

I dag bliver fibernettet betegnet som værende den bedste internetløsning på markedet. Men hvad er egentlig forskellen på en lynhurtig fiberforbindelse og en helt almindelig COAX forbindelse? Vi har samlet en oversigt over forskellene på de to teknologier. Hos Altibox har vi valgt kun at tilbyde fiberforbindelser, da det er den absolut bedste internetløsning. 

Fibernet og COAX er begge teknologier, som bruges til at levere internetforbindelser. De har nogle markante forskelle, når det kommer til hastighed, stabilitet og tilgængelighed. Disse forskellige vil blive beskrevet herunder.

Hvad er fibernet?

Fibernet er den hurtigste og mest stabile type internet på markedet. Fibernet bruger optiske fibre til at overføre data, som giver højere hastighed sammenlignet med COAX. Fiberen bliver leveret via lyslederkabler, som er lavet af hård plast med tynde lyslederfibre indeni af glas. 

Fiberoptiske signaler har en større båndbredde og er mindre modtagelige for forstyrrelser, hvilket resulterer i en mere stabil og hurtig internetforbindelse. Fibernet kan også let opgraderes til højere hastigheder, når det bliver nødvendigt.

Fibernet er spil-entusiasternes foretrukne forbindelse. Den hurtige svartid giver stabilitet og hurtig responstid. 

COAX - Hvad er det?

Navnet COAX kommer fra kabeltypen "koaksialkabel" og som de fleste kender som antennestikket. COAX er skabt til kabel-tv, men er sidenhen blevet omdannet til også at understøtte internet. COAX er derfor ikke skabt til internet, hvilket medfører visse udfordringer som lavere hastighed, driftsikkerhed og længere svartider. Derfor er COAX også en billigere løsning end fibernet. 

COAX er en ældre teknologi som over tid bliver udfaset i takt med at vi stiller højre og højre krav til vores internetforbindelse. COAX er også begrænset i hastighedsopgraderinger, grundet den fysiske kapacitet i kablet.

Forskellige priser på samme hastighed - hvorfor?

Som forbruger kan det være svært ved at se forskellen på to priser på samme internethastighed. Den ene er er billig og den anden er væsentligt dyrere - hvorfor? Det er ofte er en stor forskel på hvad du får. Dette kan ikke ses ud fra en pris og en hastighed.

Den lave pris er højst sandsynlig en COAX internetforbindelse. Den højere pris er højst sandsynligt en fiberforbindelse, som giver dig bedre, hurtigere og mere stabilt internet. 

 • F.eks 300 Mbit COAX
  • Ikke skabt til internet
  • Længere svartid
  • Begrænset hastighed 
  • Tab af signal over afstand
 • F.eks 300 Mbit fibernet
  • Ny teknologi - skabt til internet
  • Hurtig svartid
  • Ens up- og download
  • Ikke sårbar for signal tab
Teens med mobil og ipads

Fremtidens internet

I en tid, hvor vi bruger internettet hver eneste dag til bl.a. hjemmearbejde og gaming, stiger behovet også  for en god forbindelse. Med en fiberforbindelse er du garanteret lynhurtigt og stabilt internet døgnet rundt - og med fibernettets uendelige kapacitet får du en fremtidssikret løsning, hvor hele familien kan være online på samme tid - uden det går udover hastigheden og stabiliteten.

Derfor er fibernet den bedste internetløsning

 

 • Teknologien

  Leveret via lyslederkabler, som transporterer data ekstremt hurtigt

 • Hastigheden

  Mest stabile og hurtige internet

 • Download/upload hastighed

  Lyn hurtig download- og uploadhastigheder