Baggrund
Baggrund

Kære internetkunde - velkommen på Danmarks bedste fibernet

30. april 2018

Med et internetbehov, der kun bliver større, kan kunderne hos Altibox Danmark nu glæde sig over, at deres forbindelse er rustet til fremtiden. En ambitiøs opgradering af energiselskabernes fibernet i Midt- og Vestjylland har sikret dette.

Internettet er gået hen og er blevet en forudsætning for mange af de små rutiner, vi har i vores hverdag. Arbejde, lektier, streaming og nyheder – vores liv er blevet digitaliseret, og det kræver kapacitet.

Med den nye opgradering af fibernettet er Altibox Danmark i samarbejde med de lokale energiselskaber klar til at håndtere det forbrug, der uden tvivl vil stige i fremtiden. Det nye udstyr gør nemlig, at kapaciteten på netværket kan øges uden problemer.

Lokalområde med digital infrastruktur i verdensklasse

Opgraderingen af fibernettet betyder, at den digitale infrastruktur i Midt- og Vestjylland nu hører til blandt de bedste i verden. Og en investering i fibernettet er også lig med en investering i de mange lokalområder. Altibox har fx kørt lokale kampagner for fibernet i Aalborg, Holstebro og Esbjerg m.fl.

”Behovet for at være online er støt stigende, og vi har valgt at komme udviklingen i forkøbet. Helt konkret betyder opgraderingen, at der i fremtiden ikke kommer til at mangle kapacitet, hverken til erhvervslivet eller dagligdagen – Midt- og Vestjylland har med andre ord fået et digitalt forspring”, udtaler Søren Harding, administrerende direktør hos Altibox Danmark.

Google og Netflix i nabolaget

Investeringen i de seks midt- og vestjyske energiselskabers fibernet medfører ikke blot en forøgelse af kapaciteten. Serverne, der håndterer trafikken til mediegiganterne Google og Netflix, er kommet til Jylland.

De to servere, der tidligere har befundet sig i København, er nu flyttet til henholdsvis Holstebro og Ikast, hvilket resulterer i, at hver søgning på Google, eller serie på Netflix, ikke længere skal forbi hovedstaden. De data bliver nu gemt på den lokale server - og det betyder hurtigere søgninger til brugerne af fibernettet.

Netværksingeniør selv fiberkunde

Primus motor bag den fremtidssikrede løsning hedder Sam Meftahi. Som senior netværksingeniør, og med godt 10 år i jobbet hos Altibox Danmark, har han stået i spidsen for realiseringen af projektet – med alt fra valg af udstyr til design af selve løsningen. Men han er ikke alene – med et dedikeret hold bestående af folk fra Altibox, moderselskabet i Norge samt energiselskaberne, er både netværk og kunder blevet implementeret med stor succes.

Sam er lokalt forankret i Holstebro gennem de sidste 12 år, og hvis der skulle ske fejl på netværket, så ved han besked med det samme – han er nemlig selv kunde på fibernettet.