Baggrund
Baggrund

Bruger du "WEP" eller "WPA" som sikkerhedsindstilling? Læs her om vigtig opdatering

29. november 2016

I perioden 6. til 9. december mellem 01:00 – 06:00 vil Altibox ændre udvalgte kunders sikkerhedsindstillinger på wifi.

Sikkerhedsindstillingerne bliver ændret hos de kunder, som i dag bruger "WEP" eller "WPA" som sikkerhedsindstilling. Wifi-indstillingerne ændres til "WPA/WPA2 mix mode".

Hvad betyder ændringen for dig?

Ændringen af sikkerhedsindstillingerne kan medføre at noget udstyr, f.eks. pc'ere, mobiltelefoner, smartphones, tables, iPads eller andet, der er tilkoblet trådløst internet, skal tilkobles til dit trådløse netværk igen. Det kan også være, at du på noget udstyr bliver bedt om at godkende de nye sikkerhedsgodkendelser, hvilket du gerne må gøre. Det nyere udstyr vil ikke have problemer med denne ændring.

Ændre sikkerhedsindstillingerne på Mit Altibox

Hvis du selv ønsker at ændre sikkerhedsindstillingerne, kan du gøre det på 'Mit Altibox'.

Hvorfor ændrer vi sikkerhedsindstillingerne

I dag er både "WEP" og "WPA" defineret som usikre i forhold til anbefalet wifi-indstilling. Derfor er anbefalingen fra uafhængige aktører, at Altibox flytter kunderne væk fra denne indstilling. Samtidig er WEP og WPA med til at reducere hastigheden på dit trådløse netværk. "WPA2" er i dag den anbefalede sikkerhedsindstilling for wifi, men for at lave ændringen, så den  giver mindst påvirkning for dig, ændres sikkerhedsindstillingerne til "WPA/WPA2 Mix Mode".