Baggrund
Baggrund

28.000 midt- og vestjyder har nu Altibox Fiberbredbånd

5. januar 2017

Fibernet har længe været den hurtigst voksende bredbåndsteknologi. Dansk Energi skriver i en pressemeddelelse den 16. december 2016, at over 500.000 husstande og virksomheder i Danmark nu har fået fiberbredbånd. Også i Altibox' områder i Midt- og Vestjylland er tilslutningen af nye kunder stigende.

Med 5.000 flere vest- og midtjyder, som valgte at skifte internetforbindelsen ud med en fiberbredbåndsforbindelse, blev 2016 endnu et positivt år hos Altibox Danmark. Mere end 28.000 husstande er nu koblet på Altibox' fibernet. "Denne tilstrømning af nye kunder arbejder vi naturligvis fortsat på i 2017, ligesom vi har fokus på at fastholde vores nuværende kunder", siger adm. direktør Søren Harding, Altibox. Totalt leverer Altibox fibernet til mere end 450.000 i Danmark og Norge, hvilket gør Altibox til nordens største udbyder af fibernet.

Opbakningen i det lokale

Marketingchef Henrik Jakobsen vurderer, at den gode tilslutning i områderne først og fremmest skyldes vest- og midtjydernes interesse og gode opbakning. "I flere byer har lokale ildsjæle været fortalere for fibernettet og igangsat aktiviteter for at udbrede kendskabet til fibernet. Det er en stor hjælp til at nå op på det antal tilslutninger, der skal til, før elselskaberne kan begynde at grave fibernet", siger Henrik Jakobsen. Altibox har bl.a. kørt lokale kampagner for fibernet i AalborgHolstebro og Esbjerg m.fl.

Streamingtjenester har også givet fibernettet et forspring i forhold til andre typer bredbåndsforbindelser. Teknologien er ikke begrænset af, hvor mange enheder der er på nettet eller hvor meget de enkelte enheder trækker af båndbredde.

"Spørger vi vores kunder, hvorfor de valgte fibernet, svarer et flertal, at de ønsker en hurtig og stabil forbindelse med god kapacitet til streaming og til flere enheder, som skal være på forbindelsen samtidigt. Fibernet giver et hurtigt og meget stabilt internet og tv-signal - og det er, hvad mange kunder efterspørger", siger Henrik Jakobsen.

Flere enheder og muligheder for streaming

"Mulighederne på internettet udvikler sig fortsat hastigt. I hjemmet streamer børn og unge musik på YouTube eller Spotify, imens de spiller PlayStation på værelserne, og vi ser Netflix eller surfer på nettet. Så vi er ofte mange på nettet samtidigt. Engang blev nettet primært brugt til at søge på Google eller blot til at læse e-mails. I dag er der flere computere, tablets og telefoner på nettet, end der er mennesker. Det forudsætter båndbredde med god kapacitet", fortæller Søren Harding.

Antallet af husstande, som har en tablet, er hastigt stigende. Hele 61 pct. har en iPad eller anden tablet i 2016 mod 50 pct. i 2015. Det svarer til, at mere end hver andet hjem har en tablet. Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at 83 pct. af den voksne befolkning i 2016 har en smartphone mod 77 pct. i 2015.

"Mange kunder hos Altibox vælger også i stigende grad en højere hastighed end tidligere, hvilket også følger udviklingen i antal enheder på nettet og brugen af flere streamingtjenester. I dag er gennemsnitshastigheden hos Altibox' kunder 73 Mbit", fortæller marketingchef Henrik Jakobsen.

Også streamingtallene fra Danmarks Statistik viser en stor fremgang. 48 pct. af befolkningen (16-89-årige) har streamet film eller tv i 2015 (mod 45 pct. i 2014) og 52 pct. har streamet musik (en stigning fra 43 pct. i 2014). Desværre kan tallene for 2016 ikke helt sammenlignes, da de har en smallere definition, skriver Danmarks Statistik. Men som bemærkelsesværdige eksempler for 2016 streamer hele 29 pct. af de 75-89 årige tv og film mindst en gang om ugen mod kun 18 pct. i 2015. 27 pct. af de 60-74 årige streamer tv og film mindst en gang om ugen i 2016 mod 24 pct. i 2015. Den ældre del af befolkningen følger nu også godt med de yngre i udviklingen (http://www.statistikbanken.dk/10145).

"I takt med den hastigt stigende interesse for streaming valgte vi i 2016 at tilbyde vores kunder C More og Klub Riidr. I kombinationen af hurtigt fibernet og streamingtjenester får vores kunder en samlet pakke af underholdning, som gør hverdagen nemmere og hyggeligere. Streaming giver mulighed for at se film og læse, som det passer ind i en travl hverdag. Med Klub Riidr får kunderne hver måned 8 nye digitale bøger, som kan læses online eller som frit kan downloades", fortæller Søren Harding.

Henrik Jakobsen og Søren Harding på Altibox-kontoret i Skanderborg

Henrik Jakobsen og Søren Harding på Altibox-kontoret i Skanderborg.